Kludeklipperen

Velkommen til Kludeklipperens blog, der handler om min store passion Patchwork/Quilting, applikation, broderi og lidt trådmaleri, oplevelser og dagligdagen.Det vil glæde mig, hvis du lægger en kommentar. På forhånd tak

søndag den 16. marts 2014

I tråd med tiden

I går var jeg i Middelfart, til messen I tråd med tiden. Her er dagens høst: en lim, fordi jeg kunne spare 50 kr., noget mellemfoer, som jeg ikke har set før, fra Pelunika, lidt stivere end det vanlige, en mellemting mellem termolam og alm.mellemfoer, en bog, som jeg måske kan lære lidt nye tricks af, en ny skærekniv til samlingen, knapper, 1 m. billig stof og sidst men ikke mindst et taskemønster, fra Den lille lade + 1/2 m stof.
Jeg så denne skønne filtede ko, som da billedet kom ind i computeren var blevet til et får, men flot var den.Butikken, som hed Aldona, havde mange andre skønne filtede ting, en kat, som kunne bruges over en lampe, thehætter, lamper, covers til mapper osv.


En lille patchworkudstilling af "puttetæpper, som jeg ikke tog billeder af, men denne smukke japanske foldeteknik, med gamle broderier og flakoner, måtte lige med hjem.
Og denne teknik, som jeg kun har fået lavet en lille dug med. Teknikken begynder, som en ninepatch, derefter tegnes op med en firkantet skabelon, med skrå streger på, den lægges på ninepatchen, så stregerne følger sømrummene og der tegnes omkring, derefter klippes ud efter stregerne og man har en firkant, som syes sammen, så stofferne passer til hinanden, som i blokken på billedet.
Det er ikke en nem teknik, fordi alle blokkene er på skrå tilsidst, så tungen skal holdes lige i munden, når der syes, for ikke at trække det skævt.
En fascinerenede teknik.
Jeg mødte Gitte, hendes datter og barnebarn ved frokostbordet, helt tilfældigt satte jeg mig overfor hende. Hyggeligt at mødes.
Kort efter frokost kørte jeg hjem, for der var så mange mennesker, at det var umuligt at se noget eller komme frem. En dejlig dag
Hilsen Esther

5 kommentarer:

Lin sagde ...

Herlige indkoeb. Spare 50 kr paa limen, det var godt nok meget.

Kari sagde ...

Spændende udstilling Subaru været på. Jeg er vildt med tæppet med japansk foldeteknik. Og dejlige indkøb.

Grete sagde ...

Det teppet med japansk teknikk ser flott ut, og twisterteknikken er da veldig morsom å sy!

Gitte sagde ...

Det taskemønster hoppede jeg også på sammen med en helt masse andet. Det blev alt for dyrt, men dejligt.

Unknown sagde ...

Fine ting og sager du fik. :)
Der er så tomt på værkstedet :) :)
Knus