Kludeklipperen

Velkommen til Kludeklipperens blog, der handler om min store passion Patchwork/Quilting, applikation, broderi og lidt trådmaleri, oplevelser og dagligdagen.Det vil glæde mig, hvis du lægger en kommentar. På forhånd tak

tirsdag den 11. juni 2013

Mejlby tapetet

I søndags var jeg til puttetæppe tantetræf i Hejnsvig. Vi var 20 ud af de ca. 100, som er med til at sy tæpper til børnene, som får et ophold på 10 uger, på et af de 4 julemærkehjem, der er i Danmark.
Forstanderen på Fjordmark, som ligger i Kållund var der og fortalte om de børn, som de modtager på hjemmene, det er ikke kun overvægtige børn, men i høj grad socialt udsatte og misbrugte børn, det var til at græde over hvad de børn har været udsat for og hvor meget det tæppe betyder for de børn.
Der er brug for 750 tæpper om året, hvis alle børnene skal have et tæppe, men desværre bliver det kun til omkring  ca.525 tæpper om året nu, så der mangler nogen stykker endnu.
Så har du et tæppe, som ikke skal bruges eller en UFO du ikke vil gøre færdig, vil det bringe glæde til et barn, hvis du giver det til Puttetæppe projektet. Kontaktperson Hanne Schrøder
http://www.patchwork.dk/projekt/projekt-puttet%C3%A6pper

Jeg har desværre ingen billeder fra dagen, fordi jeg havde glemt mit kamera.


En af tæppetanterne, som kørte med mig til Hejnsvig var så sød at give mig lov til at være med på deres besøg i Todbjerg sognegård for at se Mejlby tapetet, som er et 9 m. langt broderi, der består af 34 billeder over Jesus liv og paralellerne til det Gamle testamente. Arbejdet har taget 3 år. Det er utroligt smukke broderier og præsten fortalt om hver enkelt broderi.
Det var desværre svært at tage billeder, fordi lyset gennem nogen store ruder lavede genspejlinger.


Broderierne er udført på hør, som er vasket 3 gange, der er broderet med 4 forskellige slags broderisting, de store flader er udfyldt med kædesting, detaljer med kontursting, fladsyning og nedlagt syning.
Jeg kan anbefale et besøg, som skal aftales med præsten.
syhilsner Esther


2 kommentarer:

Unknown sagde ...

Hold da op, sikke nogle fantastiske broderiet. Det har været noget af et arbejde.
Ses snart
Knus

Lin sagde ...

Jeg har altsaa saa svaert at forstaa at nogle kan goere boern fortraed, men det tror jeg forbliver et uopklaret mysterium.
Flotte broderier og sikke et arbejde.