Kludeklipperen

Velkommen til Kludeklipperens blog, der handler om min store passion Patchwork/Quilting, applikation, broderi og lidt trådmaleri, oplevelser og dagligdagen.Det vil glæde mig, hvis du lægger en kommentar. På forhånd tak

mandag den 25. juli 2011

København i regn

Vi er kommet hjem, fra vores Københavnertur, lidt før beregnet, fordi teltet på campletten var tør i går morges, så vi besluttede at pakke sammen, det var det rene held, at vi nåede det, inden det begyndte at regne igen. Nå jeg må hellere begynde forfra.


Der var det fineste vejr, da vi kørte hjemmefra om onsdagen og det holdt hele dagen. Vi havde lige nået at slå op, da Kirsten og Tom kom, de ville gerne være turister sammen med os.

Vi aftalte at de ville komme tidligt torsdag og tage med ind til København,  på Christiansborg og hvad vi ellers kunne nå.

Det var da godt, at vi havde dem til at vise os, hvordan vi fandt ud af transport og billetsystem, for det er noget forvirrende, men også en meget sød ekspedient hos 7eleven, var hjælpsom med at finde den bedste og billigste løsning.

Vi nåede ind i god tid til den guidede omvisning. Hvor er det nogen flotte sale vi har, til at vise Danmarks ansigt udadtil. Gobelinerne er vildt flotte in natura, hvor man rigtig kan se farverne, men man kan bruge flere dage på at finde alle detaljerne. Det er godt, at jeg har bogen om dem.

Vores guide var ikke den bedste kunne jeg forstå, på et andet par der var med, som havde været der før og det, som min søn og svigerdatter havde fortalt om deres besøg.

Jeg så jo også det flotte tapet og stolesæder, som Kirsten B. har været med til at væve og tog initiativ til, at Fyns væverlaug vævede, som gave til Dronningen, hun var selv ovre at aflevere det og fik tak af Dronningen. Jeg forstod bare ikke, at det var et andet navn, som blev nævnt af guiden, når det er Kirstens fortjeneste, at det blev vævet.

Efter besøget på Christiansborg tog vi til Christiania, jeg måtte jo se det, inde det måske forsvinder. Nu hvor det er blevet købt og den private ejendomsret bliver bestemmende.
Vi spiste, en god og billig frokost derude og var omkring kunsthåndværkerbutikken, hvor de sælger mange fine ting.
Jeg var meget overrasket over at opdage, at der stadig sælges hash ganske frit fra boder i pusherstreet. Det har jeg jo hørt blev ryddet for flere år siden, men ingen tvivl om, at kom det en betjent i farvandet, så ville det sikkert være væk, på sekunder.

Derefter tog vi til Nyhavn, hvor vi tog med på en guided rundtur med canalbådene, i regnvejr. Vi fik ganske vist udleveret regnslag, men blev alligevel lidt våde, men vi fik set København havn fra søsiden operaen, skuespilhuset, den sorte diamant (solen manglede, så diamanten glitrede ikke) og den lille havfrue. Jeg skal love for, at der er sket ændringe fra jeg boede i København, min gamle arbejdsplads Hotel Kongen af Danmark eksisterer slet ikke mere, der har Nationalbanken bygget.

Efter sejlturen trængte vi til noget varmt, som vi indtog på Færgekroen i Nyhavn. Sikke priser 400 kr. for kaffe og kage til 4 pers.

Vi prøvede lige metroen fra Kgs Nytorv til Nørreport og så gik det hjemad, med S toget til Ishøj station og vores residens på campingpladsen Tangloppen, lige overfor Arken, den nåede vi ikke at se, kun butikken onsdag aften.

Fredag tog vi til Teknisk museum i Helsingør, der var også sket store forandringer, siden jeg så det sidst. Det regnede og det regnede, men vi var jo heldigvis indedørs. Vi nåede ud til bilen i et lille ophold.
Herfra kørte vi til Louisiana. Jeg synes deres udstilling Living var spændende og kan se, at jeg er gået glip af de første 2 dele af den serie udstillinger. Men hele museet er faktisk for stor en mundfuld på en gang, man bliver mæt inden man kommer igennem. Vi så også parken, fordi det blev tørvejr og næsten solskin, medens vi var der. Det er et flot byggeri og det ligger smukt ved Øresund. Vi spiste derude, inden vi kørte hjem, mætte på mere end en måde. Det var forøvrigt ikke dyrt, deres buffet.

Lørdag kørte vi ned og hentede Kirsten og Tom, som gerne ville med og se Stevns fortet. Tænk, at det har ligget skjult inden i klinten, under hele den kolde krig, som jo var årsagen til, at det blev lavet. Det var noget af en fysisk udfordring. Der er kun guidede ture, som er på 1 1/2 t. og man går 3 km., det er nogen meget lange gange, der er inde i klinten og soldaterne havde da også cykler med derned. Det blev først lukket for 10 år siden, til trods for, at udstyret var håbløst gammeldags. På den anden side, den tekniske udvikling har gået ufattelig stærkt.

Resten af eftermiddagen var vi hjemme hos Kirsten og Tom.

Søndag morgen havde det blæst så meget at teltdugen var tør, så vi pakkede sammen, lod campletten stå og kørte til Experimentariet for at se udstillingen Body World. En utrolig interessant udstilling, men man er nød til at abstrahere fra, at det er rigtige menneskekroppe, som er konserveret i en slags plast. Mennesker, som har doneret deres døde kroppe til videnskaben. Vi kunne virkelig se, hvordan vi ser ud indvendig, muskler, årer, nerver, knogler og vores organer. Hvordan vi fungerer og hvad, som gåer galt, når vi lever usundt bl.a. rygning, alkohol og fedme blev der fokuseret på.

Jeg fik ikke syet et eneste sting eller besøgt en eneste patchworkbutik.

Det har været en dejlig tur og jeg gør den gerne om, bare vil jeg gerne have tørvejr, næste gang.

Billedet er væggen ved indgangen til Christiania.
Pas godt på jer selv. Hilsen Esther

2 kommentarer:

Annelise sagde ...

Tak for den interessante beretning om din tur til hovedstaden! Der er virkelig mange ting at opleve derovre.

Vi har jo Kirstens video fra overrækkelsen af stolebetrækkene for at konvertere den til digital. De er virkelig utroligt smukke, så dem må vi også ind og se i virkeligheden ved lejlighed.

Gobelinerne så jeg for nogle år siden, og jeg blev også dybt fascineret af alle de små detaljer. De er helt bestemt et besøg værd.

Det var ærgerligt, at vejret ikke var bedre. Man vil jo helst have fint vejr, når man camperer, men det kan vi jo ikke rigtig gøre noget ved. Under alle omstændigheder lyder det, som I har haft en dejlig tur, og det er jo hovedsagen.

Rent Bord sagde ...

Meget fin beretning, jeg får helt lyst til at se den udstilling på Experimentariet