Kludeklipperen

Velkommen til Kludeklipperens blog, der handler om min store passion Patchwork/Quilting, applikation, broderi og lidt trådmaleri, oplevelser og dagligdagen.Det vil glæde mig, hvis du lægger en kommentar. På forhånd tak

tirsdag den 6. december 2011

Nem måde at lægge tæpper sammen

Jeg blev klar over, da jeg skulle prøve den nemme måde at lægge tæpper sammen på, som jeg havde set på You tube, med Sharon Schamber, at der var noget jeg havde overset, fordi hun bruger samme stof, til både bagside og top.
Det første man gør er at finde to brædder 1 1/2 - 2 cm tykke og 6 - 8 cm bredde, i den længde, som man mener at kunne få brug for. Mine er 250 cm. lange.
Derefter tager man sit bagsidestof, som skal være 5 cm breddere i hver side. lægger det op på et bord, det behøver ikke at være så stort, som mit, bare det er langt nok (så et køkkenbord, kan også bruges).
Når stoffet er breddere end mine arme kan række, så sætter jeg stoffet fast på brættet med malertape, så kan jeg glatte det ud, efterhånden, som det rulles på brættet. Jeg har plast under, fordi jeg vil lime, men det er også nemt at ri.

Derefter gør jeg det samme med toppen på tæppet, men det er meget vigtigt, at det bliver rullet på, med bagsiden udad. Også den gør jeg fast med malertape på brættet.

Nu kommer det sjove, jeg ruller så meget af tæppet ud på bordet, som mine arme kan række, sørger for at det ligger glat. Brædderne vendes, inden man ruller.

Tager vattet og lægger ud, hvis det skal limes, så er det nu, at man slår vattet tilbage og sprajer lim på, så det passer med det stykke, som er rullet op. Vil man ri, gøres der ikke mere nu.

Nu rulles toppen på, begynd så der er lidt vat udenfor og der er 5 cm bagsidestof på hver side, rul toppen til den ligger ovenpå brættet med bagsidestoffet, det er vigtigt for at kunne flyttet, det hele på en gang, når det næste stykke samles.  Vil du lime er det nu toppen slås tilbage og der kommes lim på. Det er nemmere på den måde, end at komme lim på først. Vil du ri, er det nu du rier det stykke, som er klar, med Z sting frem og tilbage fra kanten mod brættet og fra brættet mod kanten.
Rigtig god fornøjelse med at lægge tæpper sammen i fremtiden.
Hilsen Esther
  

2 kommentarer:

KirstenB sagde ...

Super.
Det vil jeg også prøve en dag.
Knus Kirsten

Anonym sagde ...

Ja, og det er godt, for det kræver ikke meget plads.
Knus Esther