Kludeklipperen

Velkommen til Kludeklipperens blog, der handler om min store passion Patchwork/Quilting, applikation, broderi og lidt trådmaleri, oplevelser og dagligdagen.Det vil glæde mig, hvis du lægger en kommentar. På forhånd tak

fredag den 18. april 2014

Rund taskehank, tutorial

Jeg lovede, at lave en tutorial om hvordan man selv kan lave en rund taskehank.

Her er det første billede. Man tager noget quiltevat, tykkelsen er underordnet, men det er hurtigere med det tykke, for der skal ikke rulle så mange omgange.
Man ruller et stykke ad gangen, både i længden og i tykkelsen, sikrer med en knappenål, ruller det næste stykke o.s.v., til man har rullet hele længden og i den tykkelse, som man vil have hanken.


Når du har den tykkelse, som er ønsket, tager man en tråd, binder den fast, uden at stramme og vikler tråden om pølsen af vat, slutter af med at binde en knude. Nålene kan tages ud.


Når du har sikret hele pølsen mod at rulle op, skæres 1 - 1½ cm vlicsofix, (afhængig af tykkelsen på vattet) i hele længden.
Vlicsofixen stryges fast på vatpølsen i længden (med lidt forsigtighed, der skal ikke trykkes med strygejernet, men føres forsigtigt hen over vlicsofixen, så det lige limmer sig på og papiret kan fjernes.


Her er vlicsofixen strøget på.

 Nu måles pølsens tykkelse, min måler 7 cm. i omkreds, så jeg skærer stoffet 2 cm breddere = 9cm. + at stoffet skal være 4 cm. længere end vatpølsen.Stoffet skal nu stryges på, det lægges 2 cm. udenfor vatpølsen.
Der skal stryges på stoffet, jeg har kun vendt det så det kan ses, hvordan det skal stryges på.


Inden man ruller stoffet om hanken bøjes 1 cm. ind og stryges, så der bliver en skarp kant at sy i.
De ekstra 2 cm, skal bøjes ind, så hanken bliver lukket i enderne.Nu rulles stoffet omkring vatpølsen, der sættes nåle i og der er klar til det sidste, at sy stoffet sammen med små håndsyede sting.
Nu haves en hank, som kan sættes fast på en taske forskellige måder, syes ind i sømmen (så er det ikke nødvendig at lukke i enderne) sættes fast med en knap, en yoyo, kun fantasien sætter grænser.Nu har jeg en taskehank, som mangler en taske, hvor dejligt, at have en undskyldning for at lave endnu en taske.
Endnu en UFO er blevet færdig, den allerældste, som er blevet til et Puttetæppe, til et barn på julemærkehjem. Jeg håber snart at kunne aflevere 10 tæpper.

Påskehilsner fra Esther3 kommentarer:

Annelise Pedersen sagde ...

Tak for tippet! Det skal da helt sikkert bruges.
Knus fra Annelise

Lin sagde ...

Ih tak for det. Det skal nok komme til nytte.
God paaske til dig og dine.

Anonym sagde ...

Tak for tutorial, det ser smart ud. Spændende hvad taske du så vælger til hanken ;)
Flot du snart har ti tæpper til julemærkehjemmet .
Knus Lone