Kludeklipperen

Velkommen til Kludeklipperens blog, der handler om min store passion Patchwork/Quilting, applikation, broderi og lidt trådmaleri, oplevelser og dagligdagen.



Det vil glæde mig, hvis du lægger en kommentar. På forhånd tak

søndag den 29. september 2013

2 x 70

Jeg sidder ved computeren nu og er megatræt efter fejringen af 2 x 70 år, som blev fejret i vores lokale forsamlingshus.
Forberedelserne fredag aften til det store gilde lørdag, med at få plads til alle gæsterne.

Min mand syntes at vi skulle have et af mine patchworktæpper op at hænge.

Det var en dejlig fest, lige sådan, som vi kunne lide det, med masser af hyggelig snak.
Desværre måtte vi uventet undvære tre af gæsterne, en pga sygdom og to andre fordi de hang så lang tid i kø på motorvejen ved Vejle, så de blev nødsaget til at køre hjem igen.
Gaveregnen var helt overvældende, en stor procentdel til den USA tur, som vi gerne vil på, men vi vel gerne mange andre steder i verden.














De yngste børnebørn havde lavet de skønneste tegninger.
Især menneskene på den ældste tegning, med far, mor, to børn og farmor og min mand, med rynker og min mands overskæg.

Alt i alt var dagen, trætheden i dag værd. Med mange dejlig minder.
Det er nu alligevel godt, at vi ikke skal holde så stor fest hvert år.

En stor tak til de gæster, som kommer forbi min blog, for gaven( en del stor og lyser, som en sol for mig, på mit sybord) og at de ville køre den lange vej, trods køen ved Vejle.
Mange hilsner fra Esther

tirsdag den 24. september 2013

My Tammy bag


Ja sådan kaldes tasken, som jeg fandt via I like to quilts blog.
Nedenfor er linket til tasken, hvor mønstret nu kan købes, jeg var heldig at nå med i den gratis omgang, selvom det ikke kan kaldes gratis, når den tømte min printer for blæk, fordi der er 65 billeder af syprocessen, så de sidste billeder så underlige ud og var svære at tyde.

http://www.sewwequilt.com/2013/06/the-tammy-project-bag-post-and-list-of.html

Jeg havde store problemer med at finde taskebøjlen i den rigtige størrelse, (til min taske altså), fordi jeg har udskrevet mønstret med, tilpas, ups så blev det forstørret, så den første taskebøjle passede ikke, det forstod jeg ikke helt, for det var den størrelse, som stod i mønstret. Nå det var måske mig, som ikke forstod, hvordan man målte en sådan sag.

Efter kontakt med designeren, kunne jeg nok regne ud, at det måtte være min taske, som var noget galt ved. Tilbage til mønstret og udskrive med, faktisk størrelse, se det mønster blev noget mindre og jeg lærte noget nyt.
Nu bliver jeg nød til at lave en lillesøster til denne, for dels har jeg bøjlen til den, men også mønstret nu og så synes jeg det er en sød lille sag. Nå den er nu ikke så lille, taskebøjlen måler 26,5 cm og til det oprindelig mønster måler den 14 cm.
Det er forskellen på at udskrive med tilpas eller faktisk størrelse.

Sy hilsner Esther

lørdag den 21. september 2013

To på en dag

To patchwork udstillinger på en dag, ja det er næsten for meget, men når der nu var udstilling, både i Odder og Vejle i samme weekend, så ville jeg ikke gå glip af nogen af dem. Udstillingerne i Vejle har jeg set, hver gang der har været en, gennem mange år, så den måtte jeg se. Jeg havde aldrig før været i Odder, til udstilling.
Desværre har jeg ingen billeder fra Vejle, endnu engang er der var ingen strøm på batterierne, til trods for, at de næsten lige er opladet. (det må vidst hedde nye batterier nu).
Ingen billeder i Vejle, men der var masser af butikker hele 7. Butik Kastanja, House of patchwork fra Esbjerg, Quilt my design, Gitte A fra Røde kro, Fra Juelsminde (kan ikke huske hvad butikken hedder), Bøgelund og Den lille Lade.
Det blev alligevel kun til et enkelt mønster, gæt selv til hvad.

Billedet her er fra Odder. Jeg har syet et lignende tæppe til mit barnebarn, med de skønne sunbonnets.
Tæppet i baggrunden med sekskanter er en fin inspiration til de sekskanter, som jeg har til at ligge.

Uden batterier gik det jo ikke, så på vej fra Vejle, måtte jeg lige ind omkring Bilka efter batterier. De er ikke genopladelige, men de virker, spændt på hvor længe.

Jeg elsker tæpper syet af rester og denne er jeg virkelig vild med. Hjerter syet i crazy omgivet af stolper og firkanter. Flot sat sammen.















En anden sød ide. Det er spidser af lommetørklæder, som er sat ind. Jeg ville nok vælge andre farver, men der er harmoni i tæppet.

I Odder var der 2 butikker, Mosters stoffer og Hobbygården fra Gassum.

Begge udstillinger er er besøg værd. I kan nå det i morgen, begge steder ml. kl. 10 - 16.

syhilsner fra Esther

mandag den 16. september 2013

En mere ud af hundrede

Jeg fandt dette taskemønster via I like to quilt blog, der er link til bloggen i min blogliste.

http://jadieswelt.blogspot.de/p/free-e-book-tasche-jadie.html
Mønstret ligger på Jadies blog.
Mit tyske er desværre dårlig, men som jeg forstår det går det ud på at der bliver lavet 100 tasker efter dette mønster på 1 år.

Dette er min forside, stoffet er Ricky Tims stof, købt på træf o Odense hos butikken Nordlicht fra Flensburg, på tilbud og noget stribet fra lagret, som jeg ikke husker, hvor jeg har købt.







Her er min bagside, hvor jeg også har sat en lomme på, det skulle der ganske vist ikke efter mønstret. Der er en indvendig lynslåslomme, som er indfældet i foret.
En dejlig rummelig taske og rimelig nem at lave.
Syhilsner Esther

mandag den 9. september 2013

Inspiration

Det er altid fantastisk inpirerende at sy sammen med Kirsten og hendes syveninder, så når jeg kommer hjem gløder symaskinen nærmest.
Dette stof med de skønne påfugle var med, men ikke noget stof, der passede sammen med og så skulle jeg lige prøve at lave en med rundt vindue.
det er endnu ikke blevet til nogen af de små, men det kommer.










I stedet blev det til en boks, med det sidste af stoffet, med de skønne koner. Sådan en kan man altid bruge.




Det er også blevet til en AnnAKa taske i alle tre størrelser, som er i mønstret, som jeg købte på træf, men der gik nogen dage inden jeg fik mønstret, for Tante Andante havde ikke mønstre nok med.
Den er utrolig nem og hurtig at lave, undtagen lommerne, som syes fast i hånden indeni, det er besværligt. Skal jeg lave den igen, vil jeg regne ud, hvor de syes fast og gøre det på symaskinen.


Det sidste det er blevet til er denne taske, som var gratis mønster på I like to quilt, blog, men teksten var på tysk og mit tysk er nærmest ikke eksisterende, så den fik lov at ligge, fordi jeg ganske enkelt ikke kunne forstå mønstret.
Da jeg nu faldt over en tysk-dansk ordbog, måtte jeg da kunne oversætte, så jeg kunne forstå, men ak og ve, når ordbogen siger at ordet betyder: at sætte i fængsel eller en skuffe, ja så var jeg lige vidt, for det kunne jeg ikke forbinde med en taske.
Jeg gik alligevel i krig, for det kunne ikke passe, at jeg ikke kunne se mig til det på billederne så.
Jeg må sige, at det blev en Esther taske, fremfor en Bente taske, men nu ved jeg hvordan den skal laves rigtig.
Forståelsen kom, da jeg skulle samle den til sidst.
 Det var det med lommerne indeni, jeg ikke helt forstod.
Det er en rigtig pigetaske, med dejligt mange lommer i, til alt det vi gerne vil have med og det hele ligger ikke og roder nede i bunden af en stor taske, samtidig er den ikke størrer end den kan ligge nede i en stor taske.
Der er ingen hank på endnu. Jeg tror det skal være en, som kan tages af.
Den taske kunne jeg godt finde på at lave igen, den er faktisk genial.
Regnvejrshilsner fra Esther